Senoviniai baldai virtuvei

Net jeigu nusprendėte laikytis senovinio stiliaus, baldai virtuvei gali būti skirtingi pagal tai koks tas stiliaus pasirinkimas bus. Ne viskas, kas senoviška, yra vienoda. Dėl to net ir senovinės virtuvės baldai gali skirtis ir tarpusavyje visai nederėti. Todėl visada pirmiausia verta surasti vieną stilių, o tada pagal jį rinktis baldus.

Stilius – kaip iš puošnių rūmų

Šį stilių galėtume įsivaizduoti itin senuose antikvariniuose namuose. Jeigu eitume po taikomosios dailės muziejus, kur vaizduojami senoviniai interjerai, būtinai prieitume tuos laikus, kai ant sienų kabėdavo didžiuliai gobelenai, o namai apskritai neturėjo atrodyti šviesiai. Tuo laiku ir virtuvė galėjo būti senovinė, tamsi ir kartu kažkaip didingai jauki. Jeigu norėsite kurti tokį interjerą, ieškoti galėsite netgi tikro tamsaus antikvaro. Tačiau jeigu kolekciniai baldai virtuvei bus per didelė prabanga, galėsite rinktis iš dabar pardavinėjamų baldų, dabar ir gamintų, tačiau turinčių itin ryškų senovės pojūtį. Tam yra skirtos specialios sendinimo technologijos, sukuriančios pasirinktą įspūdį. Tai galės būti ir didžiulės ąžuolinės spintos, indaujos, aukšti stalai bei puikios kėdės, atrodančios kaip sostai. Aišku, minimalizmui vietos čia neliks ir tiesiog galės būti viskas apkrauta daiktais, dekoracijomis, gražiais visokiais pasirinkimais, indais, žvakėmis, paveikslais.

Virtuvė kaip iš „Namelio prerijose“

Skaityti toliau: Senoviniai baldai virtuvei

Darbingos atostogos

Daugiausiai streso sukeliantis dalykas pradedančiajam ar jau pežengusiam verslininkui yra UAB steigimas arba bankrutavimas. Todėl verta viską daryti itin kruopščiai ir apgalvotai, tačiau nepamirštant ir savo sveikatos bei poilsio. Dažnai pervargę ir per daug į šias veiklas susikoncentravę žmonės gali pridaryti nelogiškų ar tiesiog neapgalvotų elementarių klaidų, kurios tik dar labiau gali apsunkinti bankroto reikalą arba nuo pat įmonės atidarymo pradžios apsunkinti asmeninę veiklą įvairiomis klaidomis. Tokiu atveju rekomenduojame nepamiršti savo sveikatos ir poilsio, kuris yra pagrindinis produktyvių minčių ir sprendimų šaltinis. Poilsis gali turėti įvairių reikšmių, kurias ir aptarsime.

Netradicinės darbo vietos

Nevisuomet poilsis reiškia, jog turite nedirbti. Vis dažniau populiarėja darbas netradicinėse erdvėse, kurios atpalaiduoja, įkvėpia ir ramina, leidžia susikoncentruoti į darbą bei tuo pat metu ir ilsėtis. Lietuva yra dėkinga dėl savo įvairios ir gausios gamtos, kuri išties pasižymi raminančiu poveikiu. Todėl vis dažniau žmonės vyksta į įvairius SPA centrus ar sanatorijas ne tik ilsėtis, bet ir dirbti. Pavyzdžiui, Druskininkuose ar Birštone galima dirbti kompiuteriu, gėrintis miškų vaizdais ir lietuviškais toliais, o pertraukėlių tarpe tiesiog užsisakyti atpalaiduojantį ir mintis regeneruojantį masažą ar tiesiog pagulėti baseine ar sukūrinėje vonioje, kuri pašalins sukauptą įtampą ir pakraus naujos energijos. Ne vienas jau yra pripažinęs, kad tai išties patogus būdas dirbti bei tokiose aplinkose kyla pačios genialiausios idėjos.

Aktyvus poilsis

Skaityti toliau: Darbingos atostogos

Vienadieniai lęšiai ypatingoms progoms

Atsiradus pirmiesiems kontaktiniams lęšiams buvo įvertintas jų universalumas ir patogumas. Šiandien, technologijoms vis sparčiau žengiant į priekį, lęšiai tapo dažniausias dinamišką gyvenimo būdą vertinančių pirkėjų sprendimas. Itin dideliu populiarumu mėgaujasi vienadieniai lęšiai, rekomenduojami žmonėms, kurie įprastai nešioja akinius ir nori juos nusiimti tik ypatingomis progomis, sportuodami ar eidami į susitikimus.

Dažnėjančios regėjimo problemos

Regėjimo problemos – itin varginantis sveikatos sutrikimas, liečiantis tiek vyresnio, tiek jaunesnio amžiaus pacientus. Nuolatos tobulėjančios technologijos, darbas (ir mokslas) kompiuteriu, išmaniųjų įrenginių naudojimas laisvalaikiu tampa rimtu iššūkiu akims. Specialistai teigia, kad daugiausiai sunkumų kelia ne minėtųjų įrenginių kiekis, o ribų nejautimas – jei dirbame be pertraukų, nedarome specialių akims skirtų pratimų (pvz., žvilgsnio sutelkimo į tolį), regėjimas vis labiau silpsta.

Akinių privalumai ir trūkumai

Akių sveikatos gerinimui naudojamos įvairios priemonės. Šiuo atveju išskiriami akiniai ir kontaktiniai lęšiai. Akiniai nereikalauja daug priežiūros, yra patogūs ir praktiški, todėl juos renkasi vyresnio amžiaus pirkėjai ar žmonės, ieškantys individualaus stiliaus detalių (nuolatos atsinaujinančios akinių rėmelių kolekcijos atitiks išrankiausiųjų poreikius). Vis dėlto, akiniai vienaip ar kitaip keičia veido formą ir mūsų formuojamą įvaizdį, parodo, kad turime regėjimo problemų. Daug sunkumų kelia ir akinių rasojimas, nosies ir smilkinių spaudimas. Galiausiai, akiniai yra nepatogūs, jei daug judate, pvz., šokate ar sportuojate.

Mėnesinių ir vienadienių lęšių skirtumai

Skaityti toliau: Vienadieniai lęšiai ypatingoms progoms

Projektuojame įvairius namo kambarius: patarimai

Vieniems žmonėms gera gyventi bute, kitiems gyvenimo tikslas atrodo individualiu namu statyba kaina. Statant namą, visuomet iškyla galybė klausimų, kaip tą daryti. Juk reikia įrengti visus būtinus kambarius, norisi, kad individualus gyvenamasis namas atrodytų autentiškai, kad būtų gražus, kad tarnautų saviems poreikiams, ir kad iš kišenės neiššoktų. Pakalbėkime būtent apie tuos kambarius, kiek verta į juos investuoti, kaip juos įkurdinti.

Svetainė

Žinoma, visą namų planą darysite dar prieš imantis statybų. Juk tik su namo projektu galėsite eiti paskolos prašyti. Ir šiaip, čia ne sriubą virti, kur gali improvizuoti. Pirma tiksliai viską sugalvoji, surašai, tik tada darai. Tokia jau ta namų statyba. Taigi, ir svetainės planas bus paruoštas iš anksto. Tačiau vertėtų atkreipti dėmesį, kad tai turbūt bus vienas svarbiausių kambarių, kuriame praleisite daugiausiai savo laisvalaikio, kada būname namuose. Dėl savo šiaurietiško klimato, didelę dalį laiko iš tiesų teks būti namuose, ir čia surasti poilsio oazę. Todėl verta pagalvoti apie tai, kad nepritrūktų vietos, kad svetainėje būtų smagu. Priklausomai nuo to, kiek šeimoje gyvena žmonių, svetainė gali būti nuo 15 iki 30 kvadratinių metrų ploto. Žinoma, geriausia, kai svetainė yra kuo didesnė. Dabar dažnas sprendimas yra jungti svetainę su virtuve, ir jūs taip pat statydami namą galite šią mintį pasiskolinti. Tuomet erdvės padaugės, o ir patogu bus patiekti maistą tiesiog čia pat svetainėje. Tada virtuvė susilies su svetaine.

Atskira virtuvė

Skaityti toliau: Projektuojame įvairius namo kambarius: patarimai