Kemperių nuoma kelionėms

Kelionės daugeliui teikia daug džiaugsmo. Tam, kad įgyvendinti savo svajones pamatyti vieną ar kitą šalį nebūtina skubėti pirkti lėktuvo bilietų ar ruošti savo automobilį. Šiuo metu populiarėja kemperių nuoma. Tai paslauga, kuri atveria naujas keliavimo galimybes visiems, kuriems priimtinas toks keliavimo būdas.

Kas yra kemperis? Paprastai sakant tai yra mikroautobusas. Tik jis pritaikytas ne tik važiavimui t.y. keliavimui, bet ir gyvenimui jame. Taigi, jūs galite leistis net ir į tolimas keliones, nes viskas, ko jums reikia bus kartu su jumis. Ar žinojote, kad kemperiuose yra tiek daug visko, ko gali prireikti patogiai kelionei ir atostogoms? Čia yra lovos, todėl miegoti galima tada, kai suplanuojama. Gaminti maistą kelionėje didžiulis privalumas. Ypatingai keliaujant su vaikais. Kemperiuose yra virtuvės, kuriose viskas ko reikia, pavyzdžiui, šaldytuvas, dujinė viryklė, indai. Bet kuriuo metu galima patogiai pasigaminti maistą. Kiti komfortui būtini dalykai yra dušas, tualetas ir kemperio šildymo sistema, jei kartais nepasisektų su šiltais orais.

Skaityti toliau: Kemperių nuoma kelionėms

Reguliuojama šiluma

Apie šilumą daug kalbėtis tenka ne tik šildymo sezono metu, bet ir dar prieš jam prasidedant. Būtent vasarą daug kas „ruošia kailinius žiemai“, todėl įsirenginėja naujas šildymo sistemas. Pas daug ką atsiranda naujos šildymo dujomis sistemos, termoreguliatoriai, kitokie papildomi dalykai, leidžiantys užtikrinti efektyvų energinį išnaudojimą. Šį kartą plačiau pakalbėkime apie termoreguliatorius – kada jie naudingi, ir kam jų labiausiai reikia.

Vieno žmogaus namai

Jei namuose gyvena didelė šeima, tikėtina, kad kone kasdiena bet kuriuo metu kažkas bus namuose. Tas, kas namuose, tam reikia ir daugiau šilumos. Taigi, tokiems namams gal nebus labai dažna būtinybė atjungti šildymą žiemos metu ar jį labai sumažinti, nes namuose nieko neliks. Bet dabar pagalvokime apie tuos namus, kuriuose gyvena tik vienas žmogus. Jeigu jis išvyksta į kelionę užsienin, o gal paprasčiausiai šventinei savaitei per Kalėdas į kaimą pas tėvus, namai lieka negyvenami. Kam eikvoti šilumą? Nėra gerai, jeigu visi namai užšąla ir grįžti kaip į Antarktidą. Tačiau palikti namus visiškai užkaitintus, tikrai nėra prasmės. Taigi, išeitis čia ir yra termoreguliatoriai, su kuriais galima nustatyti norimą temperatūros lygį. Jūs galite palikti tokią šilumą, su kokia gal nenorėtumėte patys būti, tačiau patiems namams jos dar užtektų, kad neužsitrauktų ledas ant atvirai paliktos stiklinės vandens.

Skaityti toliau: Reguliuojama šiluma

Oro kondicionieriai ir jų poveikis sveikatai

Šiandien oro kondicionieriai jau nieko nestebina. Tai tampa ne prabangos pirkiniu, o pirmo būtinumo, juk vasaros karščiai alina beveik kiekvieną iš mūsų. Prikaitintoje patalpoje sunku tiek dirbti, tiek ir ilsėtis. Ieškomos įvairios išeitys, tačiau labiausiai padeda tik tokie įrenginiai, kurie vėsina orą. Kitos priemonės, kaip paprasti oro ventiliatoriai ar roletai nuo saulės, tik šiek tiek ar laikinai pagerina padėtį, tačiau iki tinkamo mikroklimato sukūrimo dar labai toli.

Neretai galima išgirsti, kad oro kondicionierius kenkia sveikatai, nes dažnai tose patalpose būnantys žmonės peršąla būtent nuo šalto oro. Čia svarbu paminėti svarbų dalyką – taip nutinka tik tada, kai persistengiama su temperatūros nustatymais ir nustatoma pernelyg žema temperatūra palyginus su lauko temperatūra. Jei lauke yra daugiau kaip 30 laipsnių karščio, o jūs savo namuose ar biure nustatysite 18 laipsnių šilumos, tai žinoma, kad peršalti tikimybė ženkliai išauga. Geriausia, kai tarp lauko ir vidaus temperatūrų yra ne didesnis kaip 5 laipsnių skirtumas. Tai reiškia, kad prie aukščiau įvardintos lauko temperatūros reikia nustatyti, kad oro kondicionierius atvėsintų patalpas iki 25 laipsnių. Tuomet, nei jūs peršalsite, nei teks kentėti dėl alinančio karščio. Taip pat peršalti galima ir tokiais atvejais, jei žmogus yra ilgą laiką tiesiai po įrenginio skleidžiama šalto oro srove.

Skaityti toliau: Oro kondicionieriai ir jų poveikis sveikatai