Greitieji kreditai – sprendimas pritrūkus pinigų

Jei pinigų nepakanka tam tikroms svarbioms išlaidoms, tenka galvoti apie tai, kas galėtų paskolinti pinigų, ir viena paprasčiausių išeičių – tai greitieji kreditai, kurie šiandien yra vienas populiariausių būdų pasiskolinti pinigų. Palanku yra tai, kad netenka ilgai laukti, kol kreditorius pateikia atsakymą dėl priimto sprendimo, ir tai leidžia pasiskolinti itin greitai.

Skaityti toliau: Greitieji kreditai – sprendimas pritrūkus pinigų

Statau namą

Statant naują namą tenka susidurti su daugybe reikalavimų, taip pat ir energinio naudingumo klase. Taip jau yra, kad, norint turėti savo namus, privalai atitikti tam tikrus nuostatus. Keičiasi daug reikalavimų statybų sektoriuje. Dabar būtinas energetinis sertifikatas, nurodantis, kad namas yra ne pralaidus šilumai, o ją sulaikantis. Dėl to ir mums teko šiek tiek pakoreguoti projektą. Kaip mes tą padarėme ir kokių dalykų teko įdiegti, norint turėti tinkamą namą?

Stogo šiltinimas

Taip, kaip žmogui būtina žiemą dėvėti kepurę (nes didelė dalis šilumos išeina būtent per galvą, taip ir stogą reikia šiltinti. Kaip tik per jo viršų į aplinką išeina labai daug šilumos. Juk šiltas oras visada kyla į viršų, o apačioje lieka šalčiausios ir šaltesnės oro masės.

Žinoma, šilto stogo aš ir taip tikėjausi. Nesuprantu žmonių, kurie statosi namą, o stogą pasidaro kuo pigesnį, vos ne iš skiedrų malkinėje arba kokių nors sausų ir prastų lentų. Tad nieko keisto, kad ir energinio sertifikato jie negautų tinkamo. Man gal visai smagu, kad yra dabar tie reikalavimai ir namas neturi būti toks kiauras bei pralaidus kaip seniau. Tačiau iš kitos pusės ir yra šiek tiek gaila, kad, pavyzdžiui, sodo namelis negali būti kažkoks paprastesnis. Juk, kai žinai, kad ten iš esmės būsi tik vasarą, žiemą šildytis beveik ir nereikės, nes nereikės ten gyventi, nebent kokį kartą per Kalėdas ar žiemą esantį gimtadienį atvažiuoti, tai pikta. Juk norėtųsi pataupyti tokiam statiniui, norėtųsi ten neinvestuoti ir kažką pigaus, kad ir neapšiltinto pasistatyti. Kaip ten bebūtų, bet dabartiniam stogui šiltinimas būtinas.

Sienos ir grindys

Skaityti toliau: Statau namą