Kaip išsirinkti oro kompresorių: patarimai

Jeigu jums reikalingas oras pramonei, tuomet, atsižvelgdami į savo galimybes bei poreikius, veikiausiai norėsite pirkti arba nuomotis kompresorių. Tą šiais laikais padaryti visai nesunku, nes visą reikalingą informaciją galima surasti internete. Nuo ko pradėti?

Išanalizuoti, kokio kompresoriaus jums reikia

Kompresoriai gali būti labai nevienodi, su skirtingais galingumais, skirtingomis funkcijomis. Pagalvokite, ar jums reikės oro pramonei nuolat, ar tik kelis kartus. Jeigu tik trumpam, gal geriau tada nuomojami profesionalūs kompresoriai. O jeigu šis poreikis bus nuolatinis jūsų pramonėje, tuomet verčiau nusipirkti. Taip pat įvertinkite, ar reikėtų galingesnio, ar gražesnio, ar kokio dar. Prieš pradėdami ieškoti, pabandykite susirašyti keletą kriterijų, kurie jums atrodo svarbūs, tuomet greičiau išsirinksite, nes tuos, kurie neatitiks lūkesčių, iškart ignoruosite.

Rinktis stacionarų arba mobilų kompresorių

Kai jau pradėsite realią paiešką, reikės nuspręsti dėl kai kurių parametrų. Vienas iš jų bus, ar jums reikia stacionaraus kompresoriaus, ar tokio, kurį lengva persivežti, persinešti į kitą vietą. Jeigu planuojate kažkokį judrumą, galbūt tuomet geriau būtų rinktis mobilų, portabilų kompresorių. Jie gali būti su mažais ratukais, taigi, lengvai judėti paviršiumi, tiesiog riedėti. Taip pat kompresorius gali būti stacionarus – didelis stovintis agregatas kažkurioje erdvės vietoje. Jis gali būti netgi sumontuotas tam tikroje erdvėje.

Išsiaiškinti geriausius gamintojus

Skaityti toliau: Kaip išsirinkti oro kompresorių: patarimai

Mediena, tinkanti statyboms

Lietuvoje statybine mediena naudojasi daug statybos įmonių, statančių pastatus, gaminančių apdailas. Mes esame miškų šalis, todėl galime su džiaugsmu pasistatyti medinį namą ar pavėsinę ir būnant viduje jausti susilietimą su gamta. Kokią medieną mes naudojame ir kaip ją panaudoti statybose?

Medžio tipai

Apskritai medžiai skirstomi į spygliuočius, lapuočius. Lietuvoje statybose yra naudojama spygliuočių mediena, kuri vadinama minkštąja mediena. Iš jos pjaunami rąstai, taip pat įvairios lentos. Kietas ir sunkus yra ąžuolo, obels, beržo, kitų lietuviškų medžių medžio produktas. Todėl jis nėra naudojamas statybose, be to, jo taip reta, kad ir kaina būtų tikrai didelė. Pagrinde statybose naudojama pušų mediena, nes jų rąstai labai gerai tinka statybai, be to, pušų ir šakos retesnės, taigi, susidaro vientisesni kamienai.

Ilgi tašyti rąstai

Skaityti toliau: Mediena, tinkanti statyboms

Apie geoterminį šildymą

Ar žinote, kas yra geoterminis sildymas? Kuo jis skiriasi nuo šildymo kuru? Ar geoterminis sildymas tiktų jūsų namams, o gal jis jau yra jums pritaikytas? Skaitykite plačiau ir sužinokite apie šią šildymo rūšį.

Kaip tai veikia

Šiluminės energijos galima rasti visur. Grunto sluoksnyje, vandenyje ar ore. Tereikia ją paimti ir sugebėti paversti ta šiluma, kuri galėtų sušildyti jūsų namus. Dėl to apskritai geoterminis šildymas, priklausomai nuo to, iš kur paimama pirminė energija, yra skirstomas į tris variantus. Tai šilumos siurbliais paimama energija iš grunto ir perduodama vaneniui sušildyti. Tas vanduo pasiekia mūsų radiatorius ir tokiu būdu sušildomas namas ar kitas pastatas. Antrasis būdas leidžia šilumos siurbliams paimti energiją iš vandens gręžinio, kur yra šiltosios versmės, ir būtent su ta šiluma šildyti namus, jeigu reikia, tas vanduo dar papildomai yra sušildomas. Galiausiai, trečias būdas oras – oras leidžia šilumą paimti iš paties oro, ją atitinkamai apdirbti ir paleisti į aplinką daug labiau sušildytą. Taigi, šiais būdais šildyti namus galima naudojant specialiai pritaikytas įrangas. Šis šildymas visada pigesnis negu naudojant elektros energiją, kadangi didelė energijos dalis (apie 75 proc.) yra paimama iš aplinkos, o tik 25 proc. Energijos yra pagaminama naudojant elektrą.

Kuo naudinga

Skaityti toliau: Apie geoterminį šildymą