Bulvių kenkėjai ir apsaugos, kurios padės jų išvengti

Mėgstate bulves ir auginate jų didelius kiekius? Tokiu atveju aprūpinate savo organizmą reikalingos medžiagomis ir tuo pačiu skrandį – sočiu turiniu. Tiesa, geros bulvės yra tik tos, kurios yra ekologiškas, o geriausia tokias gauti paprasčiausiai užsiauginus pačiai. Nors konę viską apie bulvių auginimą galima rasti internete, kiek sunkiau yra su specifine informacija, ypatingai apie bulvių kenkėjus.

Bulvių kenkėjai, žinoma, gali Jums trukdyti mėgautis puikiu derliumi, tad nurodysime Jums kelis esminius patarimus, kurie padės jaustis ramiu, kad užsiauginsite skanias ir kokybiškas bulves, kurios džiugins ne tik savo dydžiu, tačiau ir maistingumu.

Juodoji kojelė gal kiek rečiau žinomas bulvių kenkėjas, kuris išties padaro labai daug žalos bulvėms. Kadangi dažniausiai parazitai plinta per ištisus laukus – jo naikinimas su chemikalais yra būtinas ir svarbiausia kuo efektyviau sureaguoti į atsiradusią problemą, kadangi tik tai padės išgelbėti didelius laukus bulvių. Taip pat visiems labai puikiai žinomi kolorado vabalai dažniausiai kankina ne tik labai didelius laukus auginančius verslininkus, tačiau ir bulves sau auginančius žmones. Nors yra labai daug liaudies patarimų, tačiau geriausiai kenkėjus naikina paprasčiausio chemines priemonės. Kadangi bulvių kenkėjai gali sugadinti visą derlių – efektyvi chemija yra paprasčiausiai būtina. Amarai taip pat puikiai vizualiai matomi kenkėjai, kurie dažniausiai apsigyvena vidinėje bulvių lapų pusėje. Per trumpą laiko tarpą šių vabalų generacija labai intensyviai plinta, tad tenka skirti šiek tiek laiko, jeigu norite juos visus efektyviai panaikinti. Geriausia naudoti purkštuvus ir chemikalus, kurie padės pašalinti bet kokias problemas. Galiausiai, gal ne visiems girdėtos ir spragšių lervos, kurios graužia gumbus ir taip trukdo bulvei išvystyti naują vaisių.

Skaityti toliau: Bulvių kenkėjai ir apsaugos, kurios padės jų išvengti

Pavasarinės striukės: kaip išsirinkti ir kur jų įsigyti?

Atšilę orai vis dažniau verčia pagalvoti apie garderobo atnaujinimą, tad tuomet, jei svarstote apie pavasarinės striukės įsigijimą, tikėtina, kad jums kyla klausimų, kaip išsirinkti tinkamiausią parduotuvę, ir į ką vertėtų atsižvelgti renkantis striukę. Taigi, ko reikėtų nepamiršti renkantis šiuos drabužius, ir kaip išsirinkti prekybos vietą?

Striukės dydis ir modelis

Be jokios abejonės, visada svarbu pasirinkti tinkamą striukės dydį. Jei šį drabužį rinksitės fizinėje parduotuvėje, turėsite galimybę striukę pasimatuoti, o tuomet, jei jos ieškosite internetinėje prekybos vietoje, reikės atsižvelgti į tai, ar nurodytas dydis yra standartinis (įprastai pardavėjai pateikia drabužių dydžių lenteles). Taip pat svarbu įvertinti ir tai, ar pavasarinės striukės modelis jums tikrai tiks (palanku įvertinti, kokios striukės tinka jūsų sudėjimo tipui, ir pan.)

Striukės spalva ir dizainas

Skaityti toliau: Pavasarinės striukės: kaip išsirinkti ir kur jų įsigyti?