Svarbiausi sodininko įrankiai

Pradėjus šilti orams ir žaliuoti gamtai sodininkai suskumba keliauti į savo sodus ir pradėti ruoštis didiesiems vasaros darbams. Kad darbai dirbtųsi greičiau ir lengviau, kiekvienam sodinininkui reikalingi kokybiški instrumentai ūkio darbams. Pradedantiesiems sodininkams gan sunku išsirinkti įrankių gausoje, kurie yra svarbiausi ir būtini kiekvienam sodui. Todėl nutarėme aptarti kokius įrankius ūkio darbams savo namelyje turėtų turėti kiekvienas sodininkas.

Pirmieji instrumentai

Pradedant nuo pavasario sezono, kai sodininkai suskuba ir puola ruoštis vasaros darbams, visų pirmiausia yra svarbu susitvarkyti aplinką. Įvairūs lapai, šakos, atneštos šiukšlės turėtų būti pašalintos iš sodo teritorijos. Tokius darbus palengvins platus grėblys lapams, kuris padės greičiau surinkti ne tik lapus, bet ir kitas šiukšles. Vėliau, svarbu tinkamai paruošti medelius, todėl būtina turėti pjūklą ar specialias žirkles šakoms tam, kad būtų galima pašalinti nereikalingas, sudžiuvusias šakas, taip padedant medžiams pasiruošti auginti naujas, sveikas šakas.

Skaityti toliau: Svarbiausi sodininko įrankiai

5 patarimai Jums dėl informacijos saugumo

Ar jums pažįstama situacija, kai tenka ieškoti, kur galėtų būti atliekama recover files after format? Ar nors kartą reikėjo restauruoti kompiuteryje buvusią informaciją? Ar sielojotės, nes iš svarbios kortelės išsitrynė visa informacija, ar tada padėjo memory card recovery? Jeigu jau anksčiau buvote susidūrę su dideliu duomenų praradimu, galbūt esate nusvilę ir jau apmąstę patys, kaip saugoti tuos savo duomenis. Tačiau, jeigu to dar nedarėte anksčiau, tada galbūt neįsivaizduojate, kas jūsų laukia, jeigu pradingtų duomenys. Štai 5 klausimai ir žingsniai tam, kad įsivaizduotumėte, kas nutiktų, ir ką daryti, kad nenutiktų.

Įsivaizduokite padarinius

Pirmasis patarimas yra pabandyti smulkiai įsivaizduoti, kas būtų, jeigu dingtų jūsų duomenys. Tarkime, jeigu dabar įsijungiate kompiuterį, o ten išsitrynę visi failai. Likę tik pačios operacinės sistemos duomenys. Kas dingo? Jūsų darbiniai failai, sąskaitos, turimos licencijos, svarbios programos, filmai, muzikos kolekcija, nuotraukos iš viso gyvenimo, brangūs laiškai? Jeigu jau pradėjote apie tai galvoti, turbūt šiurpas kelia plaukus piestu. Iš tiesų, atrodo, kad visi tie duomenys visada yra, bet juk kiek daug laiko investuota į tai, kad tie duomenys ten atsirastų… Kiek daug reikėjo dirbti, ir kiek ten jų kaupti. Taigi, jeigu įsivaizduojate padarinius, turite suprasti, kad tai yra realu. Jeigu nesiimate jokių apsaugos priemonių, tai ši baisi fantazija bet kada gali tapti realybe ir, labai tikėtina, vieną dieną ir taps. Norite, kad tai nenutiktų? Laikykitės saugumo taisyklių.

Kopijuokite failus

Skaityti toliau: 5 patarimai Jums dėl informacijos saugumo

Su mikroautobusu – iki Berlyno

Kai nusprendėme, kad nevažiuosime į Berlyną su tarptautiniais vežikais, o tiesiog išsinuomosime transportą patys, iškart labiausiai visiems patiko CaRent automobilių nuoma ir jų teikiamas pasiūlymas. Nusprendėme, kad taip ir padarysime – keliausime su autobusiuku iš ten. Paskaičiavome, kad tokia mikroautobuso nuoma kelionei mums kainuos mažiau negu kelionės bilietai privačiam vežėjui. Be to, patys turėjome gerą patyrusį vairuotoją, kadaise dirbusį tarptautinių tolimųjų reisų vairuotoju ir vežiojusį mašinas iš Vokietijos. Tad kelias per Vokietiją, Lenkiją, Lietuvą jam buvo pažįstamas.

Problemos dėl pasų

Pirmiausiai dar prieš lipant į autobusą turėjome šiokių tokių problemų. Visi susitikome Vilniuje prie PC „Panorama“, ir visi sulipome. Paskutinę akimirką vairuotojas dar paklausė, ar visi turime pasą. Tada viena mergina nusijuokė ir pasakė, kad turim visi, išskyrus tuos du jaunuolius. Atrodė, kad ji juokauja, nes šiaip buvo labai aktyvi. Tačiau vairuotojas pasitikslino, ar jie tikrai turi pasus. Jaunuoliai atsakė, kad neturi, bet turi savo studentų pažymėjimus ir banko korteles, o tai taip pat laikoma asmens dokumentais. Tada autobuse kilo nedidelė suirutė ir mažas barnis, nes vieni sakė, kad nebūtina turėti paso, kiti sako, kad tai yra būtinas dokumentas, kurį visada turi turėti su savimi. Taip šiek tiek pasiginčijus, galiausiai pavyko prieiti sprendimą. Mes grįžome šiek tiek į Žirmūnus ir ten pasiėmėme pasus tų vaikų, kurie juos buvo palikę.

Nuostabūs vaizdai

Skaityti toliau: Su mikroautobusu – iki Berlyno

Populiariausi tinklapių tipai

Tikriausiai jau visiems girdėtas išsireiškimas, jog jei tavęs nėra internete – tavęs nėra visai. Tai išsireiriškimas atspindintis 21a. visuomenę bei tendencijas. Anksčiau tokiai profesijau neegzistavus, šiandien tinklapiu kurimas yra viena paklausiausių profesijų. Mat darbo tinklapiu kurejams tikrai nestinga – tiek įmonės nori susikurti savo elektronines parduotuves ar internetinius puslapius, tiek organizacijos kuria reprezentacinius savo veiklos puslapius, tiek pavieniai asmenys nori turėti savo atskirą internetinį blogą, kur galėtų išreikšti save. Todėl aptarsime šių trijų skirtingų kategorijų įkainius bei kūrimo sudėtingumą.

E. parduotuvės, reprezentacinės svetainės ir blogai

Pats sudėtingiausias, daugiausiai darbo ir investicijų reikalaujantis darbas – tai elektroninės parduotuvės kūrimas. Mat joje tobulu funkcionalumu turi pasižymėti be galo daug papildomų funkcijų, nes elektroninėje parduotuvėje jūs susiduriate su kitų žmonių piniginėmis investicijomis. Dažniausiai neužtenka tik vieno apmokėjimo būdo, dažnai tenka įdiegti keletą pasirinkimų ar net lizingo galimybę, jei prekiaujate aukštų kainų prekėmis. Elektroninės parduotuvės kaina gali kisti nuo 1300 iki 5000 eurų, priklausomai nuo jūsų sprendimų, tačiau nereikia pamiršti, kad dizaino ir rinkodaros kainos į šią kainą įeina tik minimalios.

Skaityti toliau: Populiariausi tinklapių tipai

Populiariausios autobokštelių paslaugos mieste

Šiandien Lietuvoje esti visai nedaug autobokštelių nuomos paslaugas teikiančių įmonių – pagrindine Vilnuje, Kaune ir Klaipėdoje. Mat dažnai privatūs asmenys nežino kuo autobokštelis yra naudingas jų kieme arba tiesiog teigia, jog kaina yra nelabai prieinama, todėl geriau aukštuminius darbus savo kieme atliks kopėčių pagalba. Įvairios įmonės autobokštelių nuomos paslaugomis naudojasi beveik kasdien, todėl tokiai mažam įmonių skaičiui darbo visuomet pakanka. Nutarėme apžvelgti kokiomis autobokštelių nuomos paslaugomis naudojasi įvairios įmonės.

Nuo reklamos iki šventinės aplinkos

Visų pirmiausia svarbu pabrėžti, jog autobokštelių nuomos paslaugas teikiančios beveik visos įmonės dirba tiek ir savaitgaliais ar šventinėmis dienomis, todėl laukti eilėse tikrai nereikės ilgai laukti. Žinoma, visuomet nuomos paslaugas reikia derinti iš anksto, mat nevisada yra galimybė atvykti „čia ir dabar“, todėl tokios įmonės ypatingai kruopčiai planuoja ir derina savo laiką su klientais.

Skaityti toliau: Populiariausios autobokštelių paslaugos mieste