Vet klinika paaiškina, kodėl šunims būtina kirpti nagus

Jei norite, kad jūsų šuo būtų sveikas ir laimingas, turite rūpintis tinkama augintinio priežiūra. Vet klinika primena, kad labai svarbu šuniui reguliariai kirpti nagus. Neprižiūrėti nagai ne tik trukdo augintiniui laisvai judėti, bet ir gali kelti skausmą ar tapti rimtesnių sveikatos sutrikimų priežastimi. Veterinarai teigia, kad tuo atveju, kai šuns nagai yra per ilgi, kad patogiai pastatytų leteną ant žemės, augintinis turi smarkiai išskiesti pirštus, o tokia poza nėra natūrali. Ilgi nagai kliūna už daiktų, įstringa plyšiuose. Dar blogiau, jei šuniukas yra jauno amžiaus, kadangi jam gali išsivystyti plokščiapadystė, augintinis gali pasitempti sausgysles ar raumenis, jausti sąnarių maudimą.

Kaip teisingai kirpti nagus ir ką daryti, jei įkerpate per daug?

Priklausomai nuo šuns veislės ir nago augimo greičio, nagus reikėtų karpyti maždaug kartą per mėnesį. Vet klinika primena, kad šiai procedūrai negalima naudoti žmogaus nagams skirtų žirklių ir reikia specialių žirklučių iš veterinarijos klinikos ar gyvūnų prekių parduotuvės. Nagas kerpamas 45 laipsnių kampu, prie gyvos nago dalies. Jei šuns nagai yra šviesūs, šią dalį galima gan aiškiai matyti. Jei nagai juodi, būkite atsargūs ir kirpkite nedidelę nago dalį, kol įprasite prie procedūros. Jei įkerpate į „gyvąją“ nago dalį, neišsigąskite. Jei jau netyčia užkliudėte kraujagyslę ir nagas kraujuoja, toje vietoje pridėkite kelis sausus kalio permanganato kristaliukus. Nepanikuokite, kadangi šuo labiau išsigąs Jūsų nerimo, o ne pačio skausmo. Jei įvyko nelaimė, nenutraukite nagų kirpimo procedūros. Jei nepasitikite savo jėgomis, nuveskite augintinį į veterinarijos kliniką, kur jam apkirps nagus ir paaiškins, kaip tai atlikti savarankiškai namuose.

Nuo kada pradėti kirpti nagus ir kaip pripratinti augintinį prie šios procedūros?

Skaityti toliau: Vet klinika paaiškina, kodėl šunims būtina kirpti nagus

Nusprendėte pasisvečiuoti Šiauliuose? Priežastys, kodėl turėtumėte išsinuomoti automobilį

Jei vertintume Šiaulius pagal šį miestą lankančių turistų skaičių, tai matytume, kad jis yra labai solidus. Vadinasi, daug žmonių atvyksta į Šiaulius turistiniais tikslais, o, jei jūs esate vienas iš tų, kuris to nepadarė, tai turėtumėte kuo greičiau suplanuoti apsilankymą. Vis dėlto, dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad nusprendę čia pasisvečiuoti, turėtumėte išsinuomoti automobilį. Tai verta daryti dėl daugybės priežasčių.

Skaityti toliau: Nusprendėte pasisvečiuoti Šiauliuose? Priežastys, kodėl turėtumėte išsinuomoti automobilį

Individualus namas: statybų etapai

Statyti namus nelengva ir statybų metu galbūt netgi prireiks tokių automobilių kaip savivarčiai su kranu https://www.truckfind.lt/specializacijos/sunkvezimiai-savivarciai-su-kranu. Visgi, jeigu viską darome palaipsniui, einame žingsnis po žingsnio, tuomet ir tos statybos nebūna tokios sudėtingos. Išsiaiškinkime, kaip vyksta namų statymas, kas po ko yra daroma.

Sklypo parengimas

Pačioje pradžioje sunkvezimiu pardavimas dar jums nebus reikalingas, tačiau su sunkvežimiu galbūt atvažiuos kažkurie iš specialistų, kurie paruoš jūsų sklypą. Sklypo parengimui paprastai pirmiausia reikalingi geodeziniai matavimai. Taip pat reikalingas reljefo patikrinimas. Dar gali tekti žiūrėtis ir kultūros paveldo teritorijos reikalavimų: atlikti archeologinius kasinėjimus, tyrimus. Visa tai gali būti reikalinga, tačiau šiuos dalykus nustatys tam tikri vadovai. Taip pat sklypą reikėtų parengti taip, kad jis būtų tinkamas statyboms. Galbūt su sunkvežimiais ir savivarčiais reikės atvažiuoti ir atvežti daugiau smėlio.

Projektas ir leidimas statyti

Skaityti toliau: Individualus namas: statybų etapai