Patarimai, renkantis butą

Gavus paskolą butai jauniems žmonėms gali atrodyti kaip viliojanti uogelė – toks be galo patrauklus dalykas, kurio ir norisi, ir reikia. Tačiau pasirinkimų tiek daug – ir nauji Naujamiesčio alėjų butai, ir nauji butai kituose rajonuose, ir pasirinkimas gyventi sename name su senais butais. Štai keletas patarimų, kurie iškart padės tinkamai išsirinkti perkamą butą.

Rinkitės tinkamą pardavėją

Kai ateina laikas išsirinkti butą, jeigu renkatės naują, pažvelkite ir į pardavėjo biografiją. Kaip atsirado ši firma, ar prieš tai dirbo NT arba statybų sektoriuje? Ar anksčiau žmonės būdavo patenkinta jos darbu? Kokį turi įstatinį kapitalą? Kaip sprendžia ginčus su pirkėjais, kokias teikia garantines sąlygas perkant butą? Galų gale – internete dabar gausu įvairių svetainių, kuriose galima tiesiog surasti atsiliepimus apie įvairias firmas, taip pat veikiausiai bus atsiliepimų ir apie jūsų būsto pardavėją.

Būkite tikri dėl patalpų paskirties

Pasitaiko sukčiavimo atvejų, kai pavieniai NT brokeriai pardavinėja erdves kaip butus, tačiau jų paskirtis būna iš tiesų komercinė, o gal dar kitokia. Jeigu norite gyventi bute, jis turi būti gyvenamosios paskirties. Kitu atveju, teks labai daug tvarkytis popierių, tai kainuos, ilgai truks ir galbūt net negausite leidimo apsigyventi savo naujame bute. Žinoma, renkantis naujus butus, tarkime Naujamiesčio alėjoje, jūs iškart pirksite būtent gyvenamosios paskirties būstą. Sukčiavimo atvejų daugiau pasitaiko perkant butus iš pavienių NT brokerių.

Energinis sertifikavimas

Pasidomėkite, kaip gerai namas ir butas laiko šilumą. Naujuose daugiabučiuose visada būna aukšta energinio sertifikavimo klasė ir šiluma nuostabiai laikosi. Tačiau senų daugiabučių situacijos būna įvairios – gali daugiabutis visai nelaikyti šilumos, o gali ir laikyti, jeigu, tarkime, neseniai buvo atlikta patikima daugiabučio renovacija.

Papildomi privalumai

Pirkdami naują butą, veikiausiai planuojate visai nemažą ateities gabalą ir norėtumėte, kad jūsų butas tarnautų jums ilgai ir laikinai. Galbūt dabar esate vienas, o gal gyvenate poroje. Tačiau vėliau jūsų poreikiai keisis. Tad geriausia, kad butas jau dabar turėtų visus privalumus, kurie galbūt būtų reikalingi vėliau, sukūrus šeimą. Pavyzdžiui, net 5 aukštus turinčiame bute liftas visada yra didelis privalumas, nes kartais jums tiesiog bus per sunku neštis kažkokius nešulius į 4 ar 5 aukštą, o gal atvyks aplankyti vyresni tėvai, o gal ir patys negalėsite lengvai eiti. Taip pat puikus privalumas yra požeminė automobilių aikštelė, patogūs sandėliukai ir netgi dviračių saugyklos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *