Kokia ciberžolės nauda?

Visi besirūpinantys savo sveikata turėtų žinoti, kas yra ciberžolė ir, kokia jos nauda. Nuo seniausių laikų šis augalas laikomas vienu iš naudingiausių prieskonių, kurio panaudojimo galimybės neapsiriboja tik maisto gamyboje. Ką reikia žinoti, norint gauti naudos iš ciberžolės?

17 a. Indijos tyrėjai nustatė, kad ciberžolė žmogaus organizmą veikia kaip antioksidantas. Kiekvienais metais specialistai atlieka naujus tyrimus ir vis atranda naujų teigiamų savybių, kurios priskiriamos šiam augalui. Teigiama, kad ciberžolės vartojimas gali padėti užkirsti kelią tokioms ligoms, kaip Alheimerio liga ar net vėžys. Be to, tai ypatingai naudingas augalas vyresnio amžiaus žmonėms, nes padeda atitolinti senatvinius požymius.

Naudingiausia ciberžolės augalo dalis yra šaknis. Ji vadinama kurkuminu. Būtent kurkuminas ir yra pagrindinė veiklioji medžiaga, kuri turi tiek daug naudingų medžiagų. Sveikatos specialistų teigimu kurkuminas ne tik atitolina senatvinius požymius ar saugo nuo tam tikrų ligų, bet ir pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Jo vartojimas gali padėti tiems, kurie serga artritu, cukriniu diabetu, turi skrandžio opas. Be to, teigiamas poveikis jaučiamas visam organizmui, nes apsaugomas organizmas nuo toksinų šalutinio poveikio. Visi tie, kurie rūpinasi savo kūno svoriu turi žinoti, kad kurkuminas turi nuostabią savybę – gerina virškinimą. Tai naudinga metant svorį bei norint palaikyti gerą žarnyno veiklą. Taip pat kurkuminas bus naudingas ir tiems, kurie turi problemų su cholesterolio padidėjimu.

Skaityti toliau: Kokia ciberžolės nauda?