Perka mišką išsikirtimui – ar verta parduoti?

Miško savininkui, kuris ieško pelno iš savo miško dažnai kyla įvairių klausimų ar parduoti mišką išsikirtimui ar parduoti mišką su žeme. Nuo to koks būdas bus pasirinktas priklauso ir pelnas ir galimybės ateityje užsidirbti. Todėl labai svarbu prieš priimant sprendimą sužinoti visus niuansus. Taip pat svarbu žinoti ir kokie dokumentai reikalingi, kad paskui nekiltų keblumų dėl atsiskaitymo ar atsakomybės už miško atsodinimą.

Kada verta parduoti mišką išsikirtimui

Daugelis įmonių perka mišką išsikirtimui. Visų pirma tai gana patogu tuo verslu užsiimančiai įmonei. Ji pasiima medieną, kurią vėliau realizuoja. Jei žiūrėsime iš miško savininko pusės, jam yra ir privalumų ir trūkumų. Vienas iš didžiausių privalumų, kad jis ir toliau lieka miško savininkas, tokiu būdu jis išsaugo savo turtą. Sekantį kirtimą miško savininkas galės vykdyti po 10-20 metų. Taip pat mišką galėsite perduoti savo vaikams ir anūkams. Miškas – tai stabili investicija. Pasirinkę šį variantą liksite miško savininkas ir gausite pajamų už savo turimą mišką.

Kada verta parduoti mišką su žeme?

Lietuvoje pradėjus grąžinti mišką kaip nuosavybę, daugelis paveldėjo savo tėvų ar senelių turėtą mišką. Tačiau su šiuo turtu daugelis nežinojo ką daryti. Jie neturėjo miške ūkininkavimo patirties. Jei jums sunku ūkininkauti savo miške arba tiesiog nėra noro ar galimybių, rekomenduojame parduoti mišką su žeme ir pasidomėti kitomis investavimo galimybėmis. Taip mišką su žeme rekomenduojame parduoti jei gyvenate toli nuo savo turimos miško valdos. Pardavę mišką su žeme atsikratysite visų su miško priežiūra susijusių rūpesčių. Nereiks galvoti apie jo atsodinimą, kirtimą ar nuolatinę priežiūra.

Skaityti toliau: Perka mišką išsikirtimui – ar verta parduoti?