Maistas vestuvėms – kaip planuotis

Artėjant jūsų ypatingai diena, tuoktuvėms, ne tik vestuvinis tortas bus ruošiamas kaip patiekalas šventės svečiams. Be abejo, tortas yra tikrai svarbus akcentas ne tik kaip maistas, bet ir vizualiai. Tačiau apskritai artinantis vestuvėms yra ką veikti ir planuojant visą vestuvių mitybą ir maistą. Kad nesusipainiokite, pagalvokite apie viską struktūruotai.

Numatykite pagrindines maisto grupes

Kad vestuvėse bus vestuvinis tortas, tai ir taip aišku – galite jam specialią grafą pažymėti. Tačiau taip pat reikėtų numatyti apskritai pagrindines maisto grupes vestuvėms. Ar tieksite užkandžius, kokie jie bus? Ar sveiki užkandžiai, tokie kaip riešutai ir vaisiai, ar labiau nuodėmingi – bulvių traškučiai, maži riebūs saldumynai. Taip pat kokie bus pagrindiniai patiekalai, koks pirmas, antras, ar bus jų daugiau. Kiek iš viso bus valgymo, kiek dienų truks šventė. Taip pat kokių kiek sumuštinių reikės. Ar bus saldus stalas, o gėrimai? Numatykite tam specialias grupes. Atsižvelkite į specialiuosius svečių poreikius, gal į vestuves ateis diabetu sergantis žmogus, gal celiakija, o gal bus vegetarų ir veganų. Šiais laikais vegetarų yra labai daug, tad tikėtina, jog ir jūsų vestuvėse bus vegetariško maisto poreikis. Tad galėsite paįvairinti valgiaraštį ir tokiu maistu. Tuomet, kai suskirstysite į grafas, pradėkite planuoti ir tikslinti, rašytis, kokie tai tiksliai būtų patiekalai, kokio kiekio reikia, kiek kainuos, ir pan. Reikia numatyti ir tinkamą maisto saugojimą, kadangi kai kurie produktai bus gendantys ir jums reikės, kad jie ilgai išsilaikytų tinkami vartojimui.

Tortas – ir skrandžiui, ir akims

Nepamirškite, kad tortas – pagrindinis akcentas ant stalo. Vestuvinis tortas turi būti gražus, derėti prie visos vestuvių estetikos, ir jis turėtų būti įsimintinai skanus. Tad prieš jį užsisakydami, paragaukite įvairių tortų, išsirinkite tokį, kuris tikrai skanus. Dėl išvaizdos galite tartis, nes jums veikiausiai gali pagaminti pagal pavyzdį tokį, kokio pageidausite.

Vegetariško maisto idėjos

Pagalvokite apie vegetarišką valgiaraštį ne kaip apie išimtį, o kaip apie vertą dėmesio. Verta viską koncentruoti būtent į vegetarišką maistą, o mėsą ir mėsos patiekalus pateikti tik kaip išimtinius. Tegul visi maitinasi vegetariškai, juk „dasimesti“ mėsos niekada ne vėlu – kad kas norės, tada ir įsimes papildomai dešrelę ar kitą patiekalą. Tinkamai organizuokite maisto išdėliojimą. Maistas neturi painiotis vienas su kitu, tam galima numatyti keletą stalų. Nepamirškite gėrimų, jiems irgi reikės atskiro stalo, bet gal verta iš pradžių dar pašvęsti ir be jų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>