Žolės pjovimo klaidos

Nors iš https://parkutechnika.lt/benzinines-zoliapjoves nusipirkote žoliapjovę ir jau ketinate pjauti žolę – dar neskubėkite, palaukite. Gal dar verta pasigilinti į kelis aspektus ir savo žolės pjovimą padaryti tikrai sėkmingu. Pirmiausia – pasistenkite išvengti dažniausių žolės pjovimo klaidų.

Šlapia žolė

Ar tai būtų tokia elektrinė žoliapjovė https://parkutechnika.lt/elektrines-zoliapjoves, ar benzininė, ar trimeris, su jokia ja nerekomenduojama pjauti šlapios žolės. Toks veiksmas tikrai neprives prie gero ir netrukus gailėsitės, kad pradėjote. Žolės nepavyksta tuomet lygiai nupjauti, nes ji būna šlapia, slidi. Be to, labai kenkiama pačiai žoliapjovei, peiliai vėliau ima rūdyti.

Netinkama žoliapjovė

Kita klaida – pjaunama žolė su tam netinkančia žoliapjove. Pavyzdžiui, tam tikram kalvotam, aukštam sklypui su šlaitais tinka tik specialios žoliapjovės. Tik vadinamasis trimeris arba tokia žoliapjovė, kuri turi net 4 taškymo varikliukus, taškančius kurą. Jeigu tai tik 2 purkštukai kurui, žoliapjovė tinka lygiam laukui pjauti, bet ne kalvotoms vietoms.

Akmenys ir kitos kliūtys žolėje

Skaityti toliau: Žolės pjovimo klaidos

Kaip keičiasi darbo biure idėja

Dabartiniai programuotojai prieš galbūt 10 metų dar būdami moksleiviai galėjo pavydžiai stebėti Google reklamuojamą atviro ofiso idėją, įsivaizduodami, kad jų ateitimi taps biuru nuoma Kaune. Programuotojų svajone tapusi Google prieš 10 metų pasėjo atviro ofiso įvaizdį, tačiau darbas jame nebūtinai yra saldus. Visgi dauguma žmonių dirba biuruose. Aptarkime keletą skirtingų darbo biure strategijų.

Laisvai samdomų ir nuotoliniu būdu dirbančių darbuotojų biurai

Iš tiesų geriausiai turbūt atviro tipo ofisai veikia ten, kur dirba ne viena kompanija, o daug skirtingų iš dalies nesusijusių žmonių. Jums taip pat gali būti aktualu biuru nuoma Kaune ar kituose miestuose, jeigu jau kurį laiką dirbate „iš namų“ ir pagaliau norėtumėte pakeisti aplinką, dirbti kažkur kitur ir kažkaip kitaip. Tokios erdvės, kur kiekvienas žmogus moka tik už savo darbo vietą, yra vis patrauklesnės. Darbo vietos kaina svyruoja nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų eurų, priklausomai nuo to, kur dirbama. Vietos paprastai yra šiek tiek atskirtos pusiau permatomomis sienelėmis. Niekas stengiasi netriukšmauti ir garsiai nekalbėti, nedaryti vaizdo skambučių tokiuose biuruose, kad netrukdytų kitur. Tokia vieta neturi įmonėms būdingos rutinos ir įtraukimo, tačiau visumoje sklando darbinga nuotaika, todėl į tokį biurą atėjęs laisvai samdomas darbuotojas gali dirbti, su kuo nori bendrauti, arba išvis nebendrauti, gali naudotis laisvalaikio erdvėmis.

Atviras biuras kaip iš Google

Skaityti toliau: Kaip keičiasi darbo biure idėja