Medžio masyvo baldai į namus įneša gyvasties

Ar kada atkreipėte dėmesį, kiek prigaminta daiktų, imituojančių medžio išvaizdą? Tai ir baldai, laminuotos grindys, tapetai, keramikinės plytelės ar net plastikiniai langai, durys ir kitos interjero detalės. Tai ar ne keista, kodėl žmonės renkasi imitaciją vietoj to, kas tikra – gryno medžio?

Priežasčių gali būti nemažai, tačiau turbūt pagrindinė iš jų – kaina. Ne paslaptis, kad grindų laminatas ar plytelės kainuoja gerokai pigiau nei tikras parketas ar grindinės lentos, o baldai iš medžio masyvo kainuoja brangiau nei panašūs daiktai iš medžio drožlių ar plaušo plokštės, apklijuotos medžio rašto PVC plėvele. Tačiau jei žmonės galėtų laisvai rinktis tai, kas jiems iš tikrųjų patinka, ko gero absoliuti dauguma rinktųsi būtent tikrą medį. Tačiau yra ir išimčių – rinkoje galima aptikti ir tikrai nebrangiai kainuojančių medinių gaminių, kainuojančių tik simboliškai brangiau, tačiau sukuriančių itin solidų įvaizdį. Tačiau gerokai dažniau susiduriame su jokios išliekamosios vertės neturinčiais masinės gamybos daiktais, kurie kainuoja stebėtinai daug.

Skaityti toliau: Medžio masyvo baldai į namus įneša gyvasties

Ar ekologiškas maistas tikrai naudingas?

Šiais laikais apie ekologišką maistą kalbama labai daug. Vieni tikina, kad pradėjus maitintis kitaip, įtraukus daugiau ekologiško maisto – gyvenimas kardinaliai pasikeitė, sveikata tapo kur kas geresnė. Kiti teigia, kad tai tik paprasčiausia mada ir tikrai neverta mokėti didesnių pinigų už maistą, kuris turi ekologišką produkciją žymintį ženkliuką. Ar verta rinktis ekologišką maistą? Tikrai taip, kadangi tai galimybė gyventi kur kas sveikiau ir laimingiau.

Ekologiškas maistas – pirmas žingsnis link kur kas geresnės sveikatos. Pabandykite ir tikrai nepasigailėsite! Tai nėra tik tušti plepalai, nes mokslininkai yra įrodę, kad natūraliai užaugintas, ekologiškas maistas yra sveikesnis ir naudingesnis siekiant geresnės sveikatos. Jame išlieka daugiau sveikųjų medžiagų ir pasilieka mažiau kenksmingųjų medžiagų (trąšos, pesticidai ir t.t. ir pan.). Tai ypatingai aktualu grūdams, kuriems įprastai yra naudojama daugiausia augimą pagreitinančių cheminių medžiagų. Todėl vartodami ekologiškus grūdus savo organizme neleisite kauptis per dideliam cheminių medžiagų likučių kiekiu.

Bet tai galioja ne tik grūdams. Visi ekologiški produktai pasižymi tuo, kad juose nėra jokių cheminių preparatų, kurių tikslas būtų greičiau užsiauginti gaminį arba suteikti jam nenatūraliai tobulą išvaizdą. Natūralu, kad ekologiškos prekės yra kur kas geresnis pasirinkimas, kadangi gaunate tiksliai tai, kas yra užauginta darže. Kaip vaikystėje, pas močiutę kaime.

Skaityti toliau: Ar ekologiškas maistas tikrai naudingas?