Pavasarį baigėme tvarkyti langų pakalimus

Per šias Velykas su Purocol Express ir kitomis medžiagomis pagaliau buvo pabaigta langų apdaila. Atrodė, kad niekada neateis tas metas, kai pagaliau ten tvarkysimės, bet jis, laimei, pagaliau atėjo.

Langus pakeitė pernai

Kaip atsirado tokie neužbaigti reikalai? Pernai vyko didysis remontas ir iš senos stubos buvo padarytas visai gražus gyvenamasis namas. Investavus šiek tiek lėšų, jis buvo pilnai sutvarkytas ir paskirtas gyventi tiems, kas jį paveldėjo. Tačiau ne viskas buvo daroma po šeimininkų priežiūros padidinamuoju stiklu, kadangi pastarieji tiesiog fiziškai negalėdavo dalyvauti procese ir būti visada ten, kur viskas vyko. Dėl to toks dalykas kaip langų apdaila tarsi pasiliko tokioje vietoje, kada neaišku, kada viskas pasibaigs, kada bus pilnai sutvarkyta. Taigi, langai buvo įdėta su klaidomis, ne taip, kaip reikia. Buvo ir palangės pridėtos. Taip pat nebuvo padaryti pakalimai, kadangi buvo tikimasi, kad namas dar tą pačią vasarą bus perdažytas. O pakalimus visada logiškiau dėti tuomet, kai šis darbas jau būna padaryta. Tačiau gavosi kaip gavosi ir tie, kas tikėjosi, kad kuo greičiau pabaigs, išėjo nepabaigę. Taigi, liko negražiai išsikišęs makrofleksas ir nesudėta normali hermetika.

Rudenį pasidarėme pakalimus

Skaityti toliau: Pavasarį baigėme tvarkyti langų pakalimus

Aliuminio rinkėjo gyvenimas

Vienokį santykį su aliuminiu turi gamintojai, kuriems svarbiausia aliuminio kaina gamintojams, atvežimo galimybės, aliuminio kokybė. Visai kitoks santykis – aliuminio rinkėjams, kuriems svarbu aliuminio kaina kaip superkamo metalo. Tiesa tokia, kad metalas yra perdirbama medžiaga, o aliuminis – vienas brangesnių metalų. Taigi, jį rinkti ir atiduoti perdavimui tikrai apsimoka.

Važinėja per kaimus su priekaba

Stasys sako, kad važinėti per kaimus ir rinkti aliuminį – vienintelis dalykas, kuris jam liko. Tačiau šis amatas ir maitina žmogų. „Neturiu išsilavinimo ar labai gražios praeities, bet tai nereiškia, kad noriu kažkam tarnauti ar būti kažkam priklausomu. Tai vienas nesmagiausių šių laikų gyvenimo dalykų, kai žmonės eina į valdiškus darbus, uždirba minimumą, ten juos išnaudoja, o vergvaldžiai pelnosi iš tokių žmonių. Man geriau važinėti su priekaba po kaimus, rinkti aliuminį ir kitus metalus, juos priduoti, ir iš to gyventi. Kartais važiuojant žmonėms ir kokį darbą tenka nudirbti, dažniausiai vienišoms moterims. Tai joms daržinė būna sukritusi, tai kas nors kito, kokius obuolius reikia suvežti, plyteles iškloti. Nors važiuoju tiesiog rinkti metalų. Bet žmonės mato, kad esu sąžiningas, todėl man duoda ir daugiau darbų“, – sako Stasys.

Pasitaiko įvairių radinių

Skaityti toliau: Aliuminio rinkėjo gyvenimas

Kaip patogiau atsiimti prekes internetu

Perkant prekes iš lietuviškų interneto parduotuvių, pavyzdžiui, 1a.lt, prekes galima atsiimti įvairiais būdais. Kiekvienas renkasi sau priimtinesnį ir lieka jam ištikimas. Pasirenkama pagal savo galimybes ir poreikius.

Pristatymas į namus

Jeigu užsisakysite prekių iš interneto parduotuvės, galėsite pasirinkti, kad jos būtų atvežtos jums į namus. Tai labiausiai patogu tuomet, kai žinote, jog tam tikru metu tikrai būnate namuose. Tada bet kada gali atvažiuoti kurjeris. Taip pat perkant tikrai dideles prekes nereikia rūpintis, kaip jas parsitempti, nes jas gali tiesiog pristatyti. Dažniausiai iš visų pristatymo būdų būtent atvežimas į namus būna brangiausias, tačiau, jeigu juo verta pasinaudoti, tikrai naudokitės. Tokias paslaugas atlieka kurjeriai, kuriems būna perduodama prekė. Jie pristato labai gretai, tačiau bendras prekės pristatymo terminas susideda ir iš to laiko, per kurį prekė dar yra pirmiau gaunama į sandėlį. Jeigu pardavėjas ją jau iškart turi sandėlyje, tuomet galima tikėtis ir itin greito prekių pristatymo.

Prekių atsiėmimo punkte

Skaityti toliau: Kaip patogiau atsiimti prekes internetu

Biotualetas – kur jį sutinkame daugiausiai

Jau iš toli matomos mėlynuojančios sustatytos plastikinės būdelės, tai – biotualetai, vieniems primenantys vasaros festivalius, kitiems – vasaros darbus. Tai šiuolaikinis ir patogus būdas bet kur įrengti laikinus ir gamtai nekenkiančius tualetus, galinčius aptarnauti daugybę žmonių. Biotualetų nuoma reikalinga įvairiose situacijose. Kur juos sutinkame dažniausiai?

Biotualetas statybose – tvarkingas ir patogus

Eidami pro kokias nors statybas tikrai pamatysime ir biotualetus. Galbūt nugriauti seni statiniai, kažkas kokybiškai tvarko aplinką, vyksta naujo objekto statymas, tačiau žmonėms juk reikia kažkur atlikti savo reikalus. Todėl statybose visuomet būna padėtas vienas ar keli biotualetai, net ir tais atvejais, kai yra statomas nedidelis nuosavas namas – tuomet žmonės taip pat siekia sudaryti palankias sąlygas. Taigi, tai dalykas, kuris yra neatsiejama tvarkingos aplinkos dalis, dėl to daug kas biotualetus vertina kaip labai reikalingus dalykus. Statybose dažniausiai nedaug žmonių jais naudojasi, tačiau „vyriškai“, todėl damoms ten tvarkos pritrūks, vyrams užteks kaip tik.

Festivalių biotualetai – visada jų per mažai

Skaityti toliau: Biotualetas – kur jį sutinkame daugiausiai

Viešieji renginiai – gyvenimo mieste privalumas

Prie jūros esanti Klaipėda kasmet šiltuoju metu sulaukia daug svečių iš visos Lietuvos ir iš užsienio. Būtent šiltuoju metų laiku renginiu organizavimas Klaipėda yra aktualus dalykas. Jeigu žiemą Klaipėda tarsi užmiega kaip ledo sukaustyta jūra, tai vasaros metu čia tiesiog atsidaro renginių gausybės ragas. Renginiai džiugina ir šviečiant saulei, ir lyjant, nes jie būna suplanuota iš anksto.

Miesto žmogui daugiau galimybių negu kaime

Mieste gyvenantis žmogus ir renginių gyvenime paprastai gali pamatyti daugiau negu tas, kuris gyvena atokiame kaime ar mažesnėje gyvenvietėje. Tačiau pažvelgus į didmiesčio renginio kontingentą ir kaimo vietovės renginio publiką, nesunku pastebėti vieną kiekybinį skirtumą. Į miesto renginį ateina tik nedidelė dalis žmonių, kadangi jie renkasi, ar nori eiti į tą renginį. Kai renginių daug, yra galimybė pasirinkti, kur eiti, kas geriausiai tinka savam skoniui. Be to, kai jų tiek daug, į visus ir nespėsi eiti. Nebent pats esi renginių organizatorius, tada aplankysi jų daugiau. O štai renginiai, vykstantys mažuose miesteliuose, kaimuose, sutraukia beveik visus gyventojus. Jie taip pat turi savo prioritetus, žino, kas jiems labiau patinka. Tačiau nemokami renginiai beveik visada juos pritraukia. Yra tam tikras bendruomeniškumo jausmas ir pareiga, kai žinai, kad kas daugiau, jeigu ne tu pats, palaikys tą miestelio gyvenimą, gyvybę, ir lankysis renginiuose. Be to, jeigu į renginius niekas neateis, jų ims išvis neorganizuoti.

Vieši renginiai Klaipėdoje

Skaityti toliau: Viešieji renginiai – gyvenimo mieste privalumas